Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Dopingcontrole Belkin geen bijzonderheid

27 juni 2013 | Door | Categorie: Geen Nieuws
'Controle geen bijzonderheid' Foto: @KeesJongkind

‘Controle geen bijzonderheid’ Foto: @KeesJongkind

CORSICA (Geen Nieuws) – Wielerploeg Belkin is donderdag op doping gecontroleerd door de UCI, wat geen bijzonderheid is voor de start van de Tour. Dat melden diverse media op basis van het ANP, dat zich baseert op een tweet van NOS-verslaggever Kees Jongkind.

De dopingcontroleurs waren om 7 uur ’s ochtends bij het hotel van de Nederlandse wielerploeg, zo meldde Jongkind. Volgens de Volkskrant was het de eerste keer dat Belkin dopingcontroleurs op bezoek kreeg. Wielerploeg Belkin, voorheen Rabobank en Blanco, bestaat nog maar drie dagen.

Dopingcontroles vlak voor de Tour zijn geen bijzonderheid, zo stelt de Volkskrant. Doorgaans krijgen álle Pr Tourploegen die deelnemen aan de Ronde van Frankrijk minimaal één keer vlak voor de start – zaterdag in Porto Vecchio – bezoek van UCI-controleurs.

Niet bekend
De controle bij Belkin was bovendien aangekondigd, zo blijkt uit een analyse van de tweets van Kees Jongkind. Wanneer judoka Dex Elmont hem via Twitter vraagt of het een aangekondigde controle was, antwoordt Jongkind: ‘Ja, deze was aangekondigd.’

De 100ste Tour de France begint zaterdag. Het is nog niet bekend wie tijdens de ronde startnummer 34 mag dragen.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter