Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Weer gele toeristenboot gezonken in Liverpool

16 juni 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Yellow Duckmarine in Albert Dock, Liverpool

Yellow Duckmarine in beter tijden (Foto: Peter Wick)

LIVERPOOL (Geel Nieuws) – Op de rivier de Mersey in Liverpool is voor de tweede keer dit jaar een gele amfibiebus gezonken. Bij het nieuwe incident moesten 31 toeristen uit het water worden gehaald.

Het incident met de zogeheten Yellow Duckmarine gebeurde zaterdagmiddag in het Albert Dock. De amfibiebus reed na een rondrit door de stad het water in voor de beloofde ‘splashdown ending’, waarna het vaartuig zonk. Alle 31 inzittenden, onder wie een moeder met een baby, konden worden gered. Wel zijn volgens de BBC 18 mensen overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkelen
Tim Olsen was getuige van het incident. Tegenover de BBC zegt hij: ‘Ik was toevalling bij Albert Dock aan het winkelen toen het me opviel dat er iets niet goed ging met de duckmarine.’

Tweede keer
Het is al het tweede incident met de Yellow Duckmarine in drie maanden tijd. Eind maart ging ook al een gele amfibiebus ten onder. Toen waren er overigens geen passagiers aan boord. De vier vaartuigen bleven vervolgens tot in mei aan de kant. Daarna werden ze veilig verklaard. Het stadsbestuur van Liverpool heeft inmiddels een multi agency investigation naar de incidenten aangekondigd.

Tags: , ,

Laat een reactie achter