Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Arc de Triomphe kleurt geel tijdens Tour

27 mei 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Arc de Triomphe bij avondlicht

Een gelige Arc de Triomphe bij avondlicht (Foto: briandeadly)

PARIJS (Geel Nieuws) – De Arc de Triomphe wordt geel uitgelicht bij de aankomst van de honderdste Tour de France, op 21 juli in Parijs. Dat heeft de wedstrijdorganisatie maandag bekendgemaakt.

Het beeldbepalende bouwwerk aan het eind van de Avenue des Champs-Élysées staat tijdens de slotetappe centraal in een spectaculaire licht- en geluidsshow, aldus Tour-baas Christian Prudhomme. Eerder was al bekendgemaakt dat de Tour – voor het eerst in de geschiedenis – in het donker aankomt in Parijs.

Monumenten
De honderdste Tour de France trekt in verband met het jubileum in drie weken tijd langs elf nationale monumenten in Frankrijk, zoals de muren van Aigues-Mortes, de binnenstad van Carcassonne en de Mont Saint-Michel. De Tour start op 29 juni op Corsica.

Meer geel nieuws is hier te vinden.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter