Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Geen verband tussen incidenten Londen en Parijs

26 mei 2013 | Door | Categorie: Geen Nieuws
Parijs: geen verband met Londen

Parijs: geen verband met Londen (Foto: taxiarchos228)

LONDEN/PARIJS (Geen Nieuws) – Er bestaat geen verband tussen de steekincidenten in Londen en Parijs. Dat heeft de Franse president François Hollande laten weten.

Het feit dat er geen verband is tussen de twee incidenten wordt gemeld door verscheidene betrouwbare media, zoals De Telegraaf, de Volkskrant en het Franse persbureau AFP. De media houden nog wel een slag om de arm door te zeggen dat er ‘voor zover bekend’, dan wel ‘op dit moment’ geen verband bestaat. Het is kennelijk nog altijd mogelijk en zeker niet geheel uit te sluiten dat er op een gegeven moment toch nog een verband tussen beide incidenten boven water komt.

Geen beeld
Hollande wordt in de Nederlandstalige media niet verder geciteerd, maar via AFP komen we te weten dat hij vanuit Ethiopië commentaar heeft gegeven op de gebeurtenissen: ‘Ik denk niet dat er op dit moment een verband is tussen beide incidenten. We hebben momenteel nog steeds geen goed beeld van de exacte omstandigheden van de aanval in Parijs. Ook hebben we nog geen dader. We houden alle opties open.’

Nek
Een Franse militair werd zaterdag in zijn nek gestoken toen hij op surveillance was in de zakenwijk La Défense. Het 23-jarige slachtoffer, Cédric Cordier, is buiten levensgevaar. De dader is nog voortvluchtig. Volgens de politie gaat het om een man van één meter negentig met een baard. Woensdagmiddag staken twee mannen een 25-jarige Britse militair dood, dicht bij een kazerne in de Londense wijk Woolwich.

Gisteren wist NOS-correspondent Ron Linker vanuit Parijs al te melden dat er vermoedelijk geen verband was tussen beide aanvallen.

Meer nieuws in de categorie Geen Nieuws is hier te vinden.

Tags: , ,

Laat een reactie achter