Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Cambridge claimt record van kortste gele lijn

5 april 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Detailopname korte gele lijn, Cambrigde

Detailopname korte gele lijn, Cambrigde (Foto: dumbledad)

CAMBRIDGE (Geel Nieuws) – Cambridge heeft sinds kort de kortste dubbele gele lijn ter wereld. De gele antiparkeerlijn in de Engelse stad meet slechts 33 centimeter. Volgens de stad een wereldrecord.

De record breaking double yellow line is – zo meldt de BBC – te vinden tussen twee invalideparkeerplaatsen aan de Humberstone Road in Cambrigde. De gele lijn geeft aan dat er langs het drie decimeter lange stukje weg tussen de twee invalideparkeerplaatsen niet geparkeerd mag worden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er niks vreemds aan een dergelijke korte dubbele gele lijn: ‘Het is heel gebruikelijk om een dubbele gele lijn te trekken in de buurt van parkeerplaatsen voor mindervaliden.’

Lachen
Gemeenteraadslid Damien Tunnacliffe van de Liberal Democrats kan wel lachen om het korte gele lijntje: ‘Cambrigde heeft een traditie met het breken van gekke records. En deze pas prima in het rijtje. We claimen dit als de kortste dubbele gele lijn ter wereld. Als er kortere zijn, horen we het graag.’ Met een serieuze ondertoon: ‘Het lijkt misschien komisch en belachelijk, maar als deze gele lijn gehandicapten kan helpen, is het mooi.’

Schermafbeelding 2013-04-05 om 10.30.16Tweede keer
Het is niet de eerste keer dat de gele straatbelijning in Engeland deze nieuwsrubriek haalt. Eerder wisten we te melden dat in het plaatsje Stamford het historische plaveisel door gemeentewerkers was ondergekliederd met gele straatverf (waardoor nieuws over gele belijning plotsklaps een nieuwe Gele Kanarie-niche is geworden). Nog meer (schokkend) geel nieuws vindt u hier.

Tags: , ,

Laat een reactie achter