Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gele meeuwen gespot in Nieuw-Zeeland

28 maart 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Meeuw boven geel water

Meeuw boven geel water (Foto: castgen)

INVERCARGILL (Geel Nieuws) – In de Nieuw-Zeelandse stad Invercargill zijn gele meeuwen gesignaleerd. Volgens de website Stuff  is het onduidelijk hoe de meeuwen geel zijn geworden. Mogelijk heeft het met seks te maken.

In totaal zijn zeker twee gele meeuwen gesignaleerd in Invercargill; de eerste in de buurt van de Newfield Park School. Volgens de leerlingen zag deze meeuw eruit alsof hij was bewerkt met een gele highlighter. De 7-jarige leerling Sean Barett: ‘Mogelijk is de meeuw te dicht langs de zon gevlogen. Daardoor is zijn witte verenpek mogelijk geel geworden.’ De tweede gele meeuw – overduidelijk een ander exemplaar –  werd gespot bij het Southland Museum & Art Gallery in Invercargill.

Seks
Volgens conservator Lindsay Hazley was de gele vogel inmiddels ‘tamelijk populair geworden bij bezoekers van het museum.’ Inmiddels is de meeuw alweer een tijdje niet gesignaleerd. ‘Hij heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd omdat hij afgewezen werd,’ lacht conservator Hazley bij wijze van verklaring. Hazley grapt verder nog: ‘De gele kleur zal wel iets met het broedseizoen te maken hebben. Het betekent vermoedelijk dat deze meeuw heel veel seks heeft met andere meeuwen. Of helemaal geen seks. Dat kan ook.’

Swastika
Hazley sluit overigens ook niet uit dat de van nature wit-grijze meeuwen door mensen geel zijn geverfd. Volgens de museumcurator zijn eerder vogels al slachtoffer geworden van grappenmakers. Zo is een aantal albatrossen in Invercargill al eens bekliederd met swastika’s. De plaatselijke biodiversity ranger Collin Bishop was volgens de website nog niet op de hoogte van de de gele meeuwen. Hij vermoedt dat ze zijn bespoten met gele verf.

Tags: , ,

Laat een reactie achter