Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gele gelekoortskaart Nigeria vernieuwd

26 februari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Oude gele gelekoortskaart is aan vervanging toe

Oude gele gelekoortskaart is aan vervanging toe

ABUJA (Geel Nieuws) – Nigeria krijgt een nieuwe, moderne gele gelekoortskaart. Dat meldt de betrouwbare site Allafrica.com.

De nieuwe gele gelekoortskaart was volgens de Nigeriaanse gezondheidsautoriteiten noodzakelijk omdat met de oude gele gelekoortskaart nogal eens werd gefraudeerd. Zo werden vorig jaar nog 125 Nigerianen in Zuid-Afrika betrapt met een vervalste gele gelekoortskaart. De nieuwe gele gelekoortskaart moet binnen zes maanden de oude kaart vervangen.

Echtheidskenmerken
De nieuwe kaart is deze week gepresenteerd door de Nigeriaanse minister van Volksgezondheid, professor Christian Onyebuchi Chukwu. De minister kondigde aan dat zijn ministerie het alleenrecht krijgt op het maken en verspreiden van de nieuwe gele gelekoortskaart. In het verleden was de verspreiding gedecentraliseerd, wat leidde tot problemen. Ook krijgt de nieuwe gele gelekoortskaart een aantal duidelijke echtheidskenmerken.

Gele koorts is een infectieziekte die door muggen wordt verspreid en die vooral in Sub-Sahara-Afrika voorkomt. Op de gele gelekoortskaart, die wordt uitgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie, wordt bijgehouden of iemand tijdig is ingeënt tegen de ernstige ziekte. De kaart is in veel landen verplicht.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter