Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Hilton Botha – niet te verwarren met Paris en Pik

24 februari 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Niet te verwarren met, Opinie & Analyse
Paris Pik Hilton

Paris Pik Hilton

In onze servicerubriek niet te verwarren met biedt de Gele Kanarie als vanouds een stukje information you can use every once in a while, te gebruiken op momenten dat er begripsverwarring ontstaat. Dit keer over de verwarrende kwestie-‘Pik Paris Hilton Botha’.

Afgelopen week ontstond er weer volop verwarring bij de koffieautomaat van de Gele Kanarie. Onze kersverse redactiestagiaire stond zich te verbazen over het feit dat ‘Paris Hilton nu ook al betrokken was’ in de rechtszaak rond de moord op het Zuid-Afrikaanse topmodel Reeva Steenkamp, twee weken geleden nog met twee vingers in de neus De Dode Van De Week.

Blonde vrouwen
De volgende dialoog speelde zich vervolgens af. Redactiestagiaire: ‘Ik bedoel: Paris Hilton! Wat heeft die Oscar Pistorius met blonde vrouwen? Het is gewoon eng!’
Stagebegeleider: ‘Paris Hilton? Je bedoelt vermoedelijk Hilton Botha?
Onze Africa-redacteur: ‘Pik.’
Redactiestagiaire: ‘Wat!?’
Stagebegeleider: ‘Is Paris met Pik getrouwd?’
Redactiestagiaire: ‘Huh!?’
Afrika-redacteur: ‘Pik Botha. Ken je die niet? Zal ik jou eens even kennis laten maken met Pik?’
Stagebegeleider: ‘In Paris zeker!’

Loer
Om dit soort op de loer liggende begripsverwarring te voorkomen, is deze servicerubriek in het leven geroepen! We houden daarbij een aantal grootheden tegen het licht die nogal eens met elkaar worden verward. Dankzij deze rubriek heb jij straks in voorkomende gevallen het laatste woord: ‘De verwarring is voor de hand liggend, en het lijkt ook allemaal heel erg veel op elkaar – Paris Hilton, Hilton Botha, Pik Botha – maar je haalt nu toch echt de namen door elkaar. Geeft niks, maar ik stuur je wel even een linkje door naar een relevant artikel hierover op de Gele Kanarie.’ En dan uiteraard het linkje naar dit artikel bijvoegen.

Ter zake: vandaag de driedubbele verwarring tussen Paris Hilton en Hilton en Pik Botha.

Hilton Parijs
We beginnen met Paris Hilton. Paris Hilton is… Ja, wie of wat is Paris Hilton precies? De exacte definitie van dit fenomeen hebben we ook even moeten googelen. Wikipedia houdt het op een ‘Amerikaanse society-ster, zangeres en actrice. Net als haar zus Nicky Hilton is zij de achterkleindochter van Conrad Hilton, de oprichter van de Hilton Hotels Corporation’. We mogen Paris Hilton niet verwarren met Hilton, Paris. Hoe dan ook: Paris Hilton is natuurlijk vooral een brand, een A-merk-super-de-luxe. Want om nou te zeggen ‘zangeres, als in: iemand die kan zingen’…. Neuh…

Relevant
Dan Paris Hilton Botha. Hilton Botha dook deze week plotseling op in de internationale media in de berichtgeving over de zaak-Reeva Steenkamp, het Zuid-Afrikaanse fotomodel dat al dan niet opzettelijk werd doodgeschoten door de wereldberoemde atleet Oscar Pistorius – overigens niet te verwarren met muzikant Jaco Pastorius. Hilton Botha is toprechercheur bij de Zuid-Afrikaanse politie. Hij werd afgelopen week van de zaak-Steenkamp gehaald, omdat hij zelf wordt verdacht van een zevental moorden. Is natuurlijk zeer relevant nieuws voor onder meer de Gelderlander en de Provinciale Zeeuwse Courant. Deze Hilton Pik Botha heeft niets, maar dan ook niet met Paris Hilton te maken. Check nog even voor de zekerheid onderstaand nieuwsitempje:

Pik
Tot slot – en nu is enige concentratie vereist – tonen we aan dat Paris Hilton Botha en Paris Hilton Botha niets te maken hebben met Pik Botha, die we overigens op zijn beurt weer niet mogen verwarren met oud-president van Zuid-Afrika P.W. Botha. (Tip: schrijf anders even mee!). Pik Hilton Botha heet eigenlijk ‘Roelof Frederik Botha’ en was in de laatste jaren van de zogeheten Apartheid minister van Buitenlandse Zaken in Zuid-Afrika. Waarom Roelof Frederik Botha bekend werd als Pik Botha wordt onthuld in het binnenkort te verschijnen boek Waarom Pik Botha Pik Botha heet van Zuidafrikanoloog en post-Apartheidsdeskundige Marco von der Hochgemuth. Anyway: Pik is behalve geen familie van PW, ook geen familie van Hilton.
Check Pik nog even hier:

 

Ezelsbruggetje
Het moge duidelijk zijn na deze informatiedichte aflevering van ‘niet te verwarren met’ dat Paris Hilton, Hilton Botha en Pik Botha bijzonder weinig met elkaar van doen hebben! Om dat voor eens en altijd verwarring te voorkomen, heeft de Gele Kanarie een ezelsbruggetje ontwikkeld:

Paris en Pik zijn niet blij / want Hilton Botha dat zijn zij!

Heb je een nóg betere ezelsbrug? Laat het ons hieronder weten!

 

Tags: , , , , , , ,

Laat een reactie achter