Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Probleemhond krijgt gele strik

19 februari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Gele strik voor probleemhond

Gele strik voor probleemhond

STOCKHOLM (Geel Nieuws) – Vanuit Zweden is een actie opgezet om ‘honden die ruimte nodig hebben’ te voorzien van een gele strik aan de uitlaatlijn. Het Yellow Dog Project krijgt inmiddels internationale navolging.

Het is de bedoeling dat honden die een gele strik dragen, worden ontzien door anderen, met name door andere honden. ‘Benadert u alstublieft deze hond niet met uw eigen hond, maar houdt afstand en geef de hond en zijn baasje tijd om zich uit de voeten te maken,’ aldus de initiatiefnemers. Volgens hen zijn er veel honden die om wat voor reden dan ook rust nodig hebben. Zij schieten in de stress als ze geconfronteerd worden met een overdaad aan aandacht.

In therapie
Volgens het Yellow Dog Project zijn er verscheidene redenen denkbaar om een hond te voorzien van een gele strik. Genoemd worden onder meer ‘medische redenen’, ‘in therapie’ en ‘bang voor andere honden’. Opvallend is dat ‘vormt een direct gevaar voor zijn omgeving’ niet wordt genoemd als reden voor een geel strikje.

Het project krijgt steeds meer een internationaal karakter en is inmiddels ook in Nederland opgepikt.

Tags: , ,

Laat een reactie achter