Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Plan: gele sterren op vlag Australië

28 januari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Nieuwe Australische vlag

Nieuwe Australische Vlag (Foto: Universiteit van Canberra)

CANBERRA (Geel Nieuws) – In Australië is een voorstel gepresenteerd voor een nieuwe vlag, die het oude koloniale vaandel moet vervangen. Opvallend: op de nieuwe vlag is plaats gemaakt voor zes gele sterren.

De nieuwe vlag is ontworpen door militair historicus John Blaxland van de Universiteit van Canberra. Zijn nieuwe vlag doet volgens hem meer recht aan alle aspecten van de geschiedenis van zijn land dan de huidige vlag, die eigenlijk geen officiële vlag is, maar een vaandel.

‘Mensen kunnen zich identificeren met verschillende delen van de vlag. Ze kunnen zien dat Australië een multiculturele plek is met een rijke historie die generaties teruggaat,’ aldus Blaxland in de Britse Telegraph.

Huidige vlag

Huidige vlag

Geel
Opvallend zijn de zes gele sterren op de nieuwe vlag. Links op de nieuwe vlag moet een grote gele zevenpuntige Commonwealth-ster komen met daarin 250 zwarte puntjes die alle Aborignaltalen en alle immigrantentalen moeten symboliseren. Verder zijn er nog vier groenomrande zevenpuntige gele sterren en één groenomrande vijfpuntige gele ster. Deze sterren komen – in het wit – ook op de huidige Australische vlag voor. Ze staan voor het Zuiderkuis, een sterrenbeeld dat goed te zien is op het zuidelijk halfrond. Op de nieuwe vlag zijn ze groen en geel omdat dit de nationale kleuren zijn van Australië.

Skippyvlag

Skippyvlag

Het debat over een nieuwe Australische vlag is al zou oud als Australië zelf; Google op ‘new Australian flag’ en er gaat een wereld open.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter