Paste your Google Webmaster Tools verification code here

VVD: Geen gele tanden op sigarettenpakjes

26 januari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Geen Nieuws
VVD: Geen gele tanden op tabaksverpakking

VVD: Geen gele tanden op tabaksverpakking (Foto: dolescum)

DEN HAAG (Geen Nieuws / Geel Nieuws) – De VVD wil geen afbeeldingen van gele tanden of andere afschrikwekkende plaatjes op sigarettenverpakkingen. Ook wil de regeringspartij geen Brusselse bemoeienis over het tabaksbeleid meer.

De VVD keert zich daarmee tegen de vrijdag gepresenteerde kabinetsplannen om het roken te ontmoedigen door – bij wijze van afschrikking – enge plaatjes te zetten op pakjes shag, sigaren en sigaretten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om foto’s van een door roken aangetast, geel gebit.

VVD-Kamerlid Arno Rutte noemt het plan volgens de Volkskrant ‘betuttelend, belerend en bevoogdend’. Volgens Rutte moeten mensen zelf bepalen of ze tabaksproducten kopen en daar dan vervolgens een slecht, geel gebit aan overhouden. Hij voorziet bovendien dat ondernemers straks ‘keihard’ worden geraakt door het kabinetsplan.

PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens is wel voor de extreme waarschuwingen op tabaksverpakking. Volgens haar is het geen probleem dat de regeringspartijen op dit punt van mening verschillen. ‘Er staat niets over in het regeerakkoord’.

Tags: , ,

Laat een reactie achter