Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Geel water in rivier Maleisië

20 januari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Rivier Maleisië

Riviertje bij Setiu, Maleisië (Foto: dckf_$êr@pH!nX)

SETIU (Geel Nieuws) – In Maleisië stoomt om onduidelijke redenen plots geel water door de rivier Sungai Nerus. Dat meldt het  Maleisische persbureau Bernama

Volgens het persbureau schrokken de negenhonderd inwoners van het plaatsje Kampung Langkap – in de regio Setiu – zich afgelopen week een hoedje toen ze plotseling zagen dat het water in de nabijgelegen rivier ‘een gelige goudkleur’ had gekregen.

De verandering werd het eerst opgemerkt door de 37-jarige Azizah Halam, die naar verluidt naar de rivier was gelopen om de was te doen. Zij heeft om acht uur ’s ochtends het dorpshoofd over de vreemde ontwikkelingen ingelicht, de 63-jarige Abdul Rahman Mamat.

Mamat tegenover persbureau Bernama: ‘De situatie is inderdaad zorgelijk, want het water zou wel eens verontreinigd kunnen zijn met chemisch afval.’ Veel inwoners van Kampung Langkap gebruiken de Sungai Nerus om te baden, hun kleren te wassen of om te zwemmen, aldus Mamat.

Persbureau Bernama is ook een kijkje gaan nemen bij de rivier en concludeerde uit dit onderzoek dat het water inderdaad ‘murky’ was.

Inmiddels zijn monsters van het rivierwater overgebracht naar de Maleisische milieu-autoriteiten.

Meer nieuws met een gelige goudkleur vindt je hier.

Tags: , ,

Laat een reactie achter