Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gele sneeuw na proef met rioolwater in VS

16 januari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Gele sneeuw

Pas op, gele sneeuw (Foto: smashz)

FLAGSTAFF (Geel Nieuws) – Op de skihellingen van Flagstaff in de Amerikaanse staat Arizona is een eerste proef met sneeuwmachines die sneeuw maken uit rioolwater uitgelopen op een mislukking: de sneeuw is geel.

Dat melden de Amerikaanse websites van Popular Science en de New York Times. Volgens de Amerikaanse media ging aan de proef een langdurig juridisch gevecht vooraf. Er was namelijk protest gerezen over de proef met rioolwater omdat er zorgen waren over de mogelijk schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid en voor de omliggende natuur.

Uiteindelijk was iedereen eind vorige maand klaar voor de wereldprimeur. Tot ieders verbazing had de sneeuw die op de hellingen van de Arizona Snowbowl werd gespoten echter een gele kleur. Volgens de manager van het skigebied werd de gele kleur veroorzaakt door een roestig residu in de waterleiding. Actiegroepen hebben twijfels bij deze verklaring en eisen een diepgaand onderzoek. Zij vrezen dat er chemicaliën in de sneeuw zitten en raden iedereen af ermee in contact te komen.

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter