Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kärcher: geel alleen nog voor consumenten

9 januari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Kanarie -ofwel Kärchergeel

Kanarie -ofwel Kärchergeel (Foto: agriflanders)

WINNENDEN (Geel Nieuws) – De Duitse firma Kärcher, gespecialiseerd in hogedrukreinigingsapparatuur, stopt met de gele kleurlijn voor professionele producten. Dit dramatische nieuws werd volgens het Duitse persbureau DPA Duits bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers.

Topman Hartmut Jenner van Kärcher zegt tegen DPA dat de uit duizenden te herkennen gele kleur straks alleen nog maar gebruikt zal worden voor de consumentenlijn. De professionele Kärcherlijn krijgt antraciet als hoofdkleur. Gelukkig nog wel met gele accenten.

Volgens Jenner waren er veel klachten over de knalgele kleur: ‘Er waren hoteleigenaren die tegen ons zeiden: wij nemen jullie spullen niet, omdat ze zo in het oog springen.’ Ook zijn er op de gele Kärcher-producten snel ‘gebruikssporen’ te zien.

Kleurprofessor
DPA legde de – risicovolle – kleurwissel voor aan Herr Professor Axel Venn van de Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst in Hildesheim. Venn deed eerder onderzoek naar de veranderde kleurlijnen van onder meer McDonald’s en Penny en is schrijver van het boek Das Farbwörterbuch. Hij zegt de keuze van Kärcher te begrijpen. De producten krijgen volgens hem nu een ‘functioneler uiterlijk’. Als klap op de vuurpijl houdt Venn ook een pleidooi om het consumentengeel bij Kärcher te vervangen door zachtere ‘Sorbet- oder Eistöne’.

Meer geel nieuws vind je hier.

Tags: , ,

Laat een reactie achter