Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Goed seizoen voor de gele meloen

8 januari 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Gele meloenen

Kanariegele meloenen (Foto: pablete)

THOLEN (Geel Nieuws) – De gele meloen heeft een ‘verrassend’ goed seizoen achter de rug. Dat meldt de website agf.nl, die gespecialiseerd is in nieuws over de aardappelen-, groente en fruitsector.

De website baseert zich op gegevens van de Barendrechtse groente- en fruitimporteur Hispa. Miquel Gonzalez van Hispa spreekt op het gebied van meloenen van ‘het beste seizoen van de laatste jaren’. Dat komt volgens hem vooral door het gunstige weer en door de goede kwaliteit van de meloenen.

Vooral de gele meloen heeft Gonzalez verrast, zo zegt hij. ‘De prijzen van de meloenen liggen op een goed niveau, maar zijn ook weer niet te hoog, zodat de afzet goed door blijft lopen. Dit geldt voor alle variëteiten van de Galia-, Charentais-, Cantaloupe- tot de gele meloen.’ Gonzales gaat verder: ‘Met name bij de gele meloenen, die toch iets minder exclusief is dan de andere rassen, heeft me dat behoorlijk verrast’.

De liefhebber van de gele meloen kan binnenkort weer aan zijn of haar trekken komen. Het gele meloenenseizoen begint alweer in week 6 of 7. De Galia-, Charentais- en Cantaloupemeloenen arriveren traditioneel een week eerder.

Tags: ,

Laat een reactie achter