Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Mysterieuze gele regen treft Sri Lanka

24 december 2012 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Gele regen

Gele regen (Foto: Valerii9116)

COLOMBO (Geel Nieuws) – Delen van Sri Lanka zijn getroffen door mysterieuze, hevige geelkleurige regenbuien. Dat melden verscheidene Srilankaanse media.

De gele regen viel onder meer in Polonnaruwa, Welikanda en Magulpokuna, zo meldt de nieuwssite newsfirst.lk. Het Srilankaanse ministerie van Volksgezondheid heeft inwoners van de gebieden waar gele regen valt opgeroepen monsters van het regenwater te verzamelen voor nader onderzoek.

De website LankaWeb.com heeft inmiddels een verklaring gevonden voor de gele regen. Zij laten doctor Chandra Wickramasinghe van het Britse Buckingham Center of Astrobiology aan het woord. Volgens hem is de  gele regen onderdeel van de groeicyclus van rode regen, een soort regen die in 2006 in Kerala, India viel. ‘De in Kerala gevallen regen had dezelfde kleurschakering: van geel naar rood. De groeicyclus van de regencellen, laat zien dat de jonge cellen geel beginnen en rood eindigen.’

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter