Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Geel-geel monsterverbond op Duitse busmarkt

19 december 2012 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Deutsche Post

Deutsche Post-topman Appel (Foto: Deutsche Post)

BERLIJN (Geel Nieuws) – In Duitsland is een ambitieuze geel-gele alliantie in de maak op de zogeheten ‘Fernbusmarkt’, de langeafstandsbussenmarkt. Dat meldt de goed ingevoerde Duitse vervoerssite ÖPNV Aktuell.

Twee toonaangevende Duitse bedrijven hebben besloten samen te gaan werken op de busmarkt. Het gaat om Deutsche Post en ADAC (vergelijkbaar met TNT en de ANWB in Nederland). De ondernemingen hebben alle twee een gele huiskleur, vandaar dat in de Duitse media gesproken wordt van een ‘Gelb-gelbe Allianz’. Volgend jaar starten ADAC en Deutsche Post een pilot op de langeafstandsbussenmarkt. Een jaar later moet er een ‘flächendeckendes’ netwerk in bedrijf zijn, waarbij ‘de belangrijkste metropolen van Duitsland’ zijn verbonden.

Het is nog onduidelijk onder welke naam en onder welke kleur de nieuwe maatschappij gaat werken. Maar waarnemers gaan ervan uit dat er vermoedelijk een rol is weggelegd voor de kleur geel. Of zoals het Duitstalige bericht het stelt: ‘Beobachter halten einen Auftritt in Gelb für wahrscheinlich, der Hausfarbe beider Partner’.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter