Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Agent mag kiezen: geel vlak of gele strepen

18 december 2012 | Door | Categorie: Geel Nieuws
Geel vlak of gele strepen?

Geel vlak of gele strepen?

DEN HAAG (Geel Nieuws) – Nederlandse agenten krijgen inspraak over de hoeveelheid geel op het nieuwe politie-uniform dat in 2014 wordt ingevoerd. Dat meldt de Volkskrant.

De Nederlandse politie-agenten krijgen per 2014 een nieuw, stoerder, praktischer uniform. Dat is grotendeels voor iedereen gelijk, maar de agenten moeten straks wel een keuze maken over de hoeveelheid geel op de nieuwe politiejas: gekozen kan worden tussen een groot geel vlak op de schouders of slechts twee gele strepen. Arend Kloosterman, lid van de korpsleiding van de politie IJsselland en voorzitter van de commissie die de kleding- en wapenkeuzes maakt, in de Volkskrant: ‘Gele strepen straalt meer gezag uit, maar met een groot geel vlak ben je zichtbaarder in de mensenmassa. Dus dat is praktisch.’

Volgens Kloosterman moeten agenten zelf de afweging maken: ‘De collega’s moeten erin rondlopen, dus zij mogen zeggen waarin ze zich prettig voelen.’ De agenten krijgen binnenkort een enquêteformulier  toegestuurd waarin ze kunnen aangeven wat hun voorkeur heeft.

Het nieuwe politie-uniform is ontworpen door twee politiemedewerkers: Karen Liedebaum en Marloes Siewes.

Tags: ,

Laat een reactie achter