Paste your Google Webmaster Tools verification code here

De Gele Kanarie analyseert efficiënte zinloosheid

28 november 2012 | Door | Categorie: #soootrue!, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Opinie & Analyse

In de rubriek #soootrue! analyseert de Gele Kanarie een spreekwoordelijke waarheid als een koe. Deze keer over het efficiënt doen van zinloze dingen.

De Gele Kanarie is dol op innovatie. Op voorwaarde dat het maar inspirerend, cocreërend en met full swing veranderkracht gebeurt! Op het Open Innovatie Festival in een pittoreske provinciestad in het midden van het land stuitten we per ongeluk op een Waarheid Als Een Koe. Eentje in het genre #soootrueee!!! Of toch niet?

De desbetreffende waarheid luidt: Er is niets zo zinloos als efficiënt doen wat niet moest gebeuren!
Wij herhalen: Er is niets zo zinloos als efficiënt doen wat niet moest gebeuren. Uitroepteken.

Of zoals in de powerpointpresentatie:

Er is niets zo zinloos...

Foto: @SvtE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste reactie, ook van onze kant, is: dit is #sootrue! Zo ongelofelijk raak! De spijker op zijn kop! Ja, wij krijgen bijna zin om rap en cocreërend en efficiënt aan het innoveren te slaan!

Bedenkingen
Maar bij nader inzien hebben we toch enige bedenkingen. Het begint al bij de stelling dat er niéts zo zinloos is als etc. Hier trekken de stellers toch een iets te grote broek aan, vinden wij. Verzin zelf maar wat voorbeelden van zaken die mogelijk net ietsjes zinlozer dan zijn dan etc. (waarbij bij voorkeur het woord ‘holocaust’ niet valt).

Sagrada Familia

Zinloos. Foto: erlucho

 

 

Dan is er het laatste deel van de stelling dat het heeft over het efficiënt doen van iets wat niet moest gebeuren. Ja, hallo, wat is nou precies iets wat niét moest gebeuren? Wat de Gele Kanarie betreft: het maken van een powerpointpresentatie met de strofe ‘Er is niets zo zinloos als efficiënt doen wat niet moest gebeuren’. Maar volgens de powerpointpresentatiemaker misschien wel de bouw van de Sagrada Familia (links). Heeft-ie een punt, trouwens. Ons punt is: uit wie bestaat straks de jury die bepaalt wat wel en niet moet gebeuren? En jureren zij voor- of achteraf?

 

 

Dan het middenstuk van de stelling, het stuk wat gaat over het efficiënt doen van vermeend zinloze zaken. Alsof we efficiëntie alleen voor zinvolle zaken mogen inzetten. Eigenlijk zijn wij van de Gele Kanarie dol op het efficiënt doen van zinloze dingen! Onze tégenstelling luidt dan ook:

Efficiënt iets doen wat niet moest gebeuren? Daar wordt de wereld beter van!

De Gele Kanarie concludeert: De geponeerde stelling is géén waarheid als koe, maar slechts één die klinkt als een waarheid als een koe. Of hooguit: een waarheid als een koe die op een deel van de mensheid van toepassing is.

Tags: , ,

Laat een reactie achter