Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Mediagids: lijstje met de elf leukste snorrenlijstjes

23 november 2012 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Media, Mediagids

Ook in verwarring door de enorme hoeveelheid geinige lijstjes met de leukste, beste, opvallendste en gekste snorrendragers? De Gele Kanarie Mediagids zet speciaal voor jou de leukste lijstjes op een rij.

De internationale media grijpen de vermaledijde Movember-actiemaand tegen prostaatkanker – we noemen het hier één keer – massaal aan om geinige snorrenlijstjes te publiceren. Nu zouden we natuurlijk de kans kunnen grijpen om eens lekker te fulmineren over het gebrek aan originaliteit van de media’s, maar hé, dat doen we volgend jaar november wel. Beter profiteren we er nu van! Want wat is er nou mis met een geinig snorrenlijstje op zijn tijd? Doet het altijd goed op kantoor, school of op de sociale media. Maar…  welke snorrenlijst kun je het beste delen met je followers en people who indicated you as friend? In het kader van ‘het is een smerig karwei, maar iemand moet het doen’ dook de Gele Kanarie Mediagids in oude en nieuwe snorrenlijsten en selecteerde de elf leukste.
Freddie Mercury

Muzieksnorren. Het Vlaamse magazine Knack pakt uit met een kakelverse lijst van elf besnorde muzikanten. Op 1 staat – uiteraard – Freddie Mercury. Volgens Knack kan ‘de oppersnor (…) maar aan één iemand toebehoren’. Leuk geformuleerd! In hun topdrie staan verder Frank Zappa en Lionel Richie.  Alle besnorde artiesten zijn met filmpjes te bewonderen.

Originaliteit: 
Uitwerking: 

 

 

Paninisnorren. Een klassieker in het genre. Mening hart gaat er sneller van kloppen: een Paniniplaatje van een snordragende voetballer! Blogs zijn erover vol geschreven, T-shirts zijn ermee bedrukt, ja, wie indruk wil maken op zijn coole hipstervrienden koketteert met een Paniniplaatje met een obscure, besnorde voetballer van de B- of C-categorie. Of klinken we nu te cynisch? Dat is niet de bedoeling want ook ons hart gaan heel snel kloppen van Theo Custers, Totis Filakouris en de eeuwig terugkerende Abe van der Ban!
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 

 

Willem Dafoe
Showbizzsnorren
. Weinig appetijtelijk en ronduit misselijkmakend is de (overwegend visuele) snorrenproductie van msn lifestyle. De ‘beste snorren’ noemt de site het, maar ze beperken zich vervolgens vooral tot de showbizzwereld. Wij hebben enige moeite met de vieze snorretjes van Willem Dafoe (rechts), John Walters en Zac Efron. Maar: smaken verschillen. Gelukkig komt ook Burt Reynolds langs. Een snorrenproductie zonder Burt Reynolds of Abe van der Ban is vermoedelijk het werk van een stagiair(e).
Originaliteit: 
Uitwerking: 

Burt ReynoldsFilmsnorren
. Hoe het ook kan, bewijst Shortlist.com. Zij presenteren een uitvoerige lijst van 50 filmsnorren. Dat is natuurlijk tegelijkertijd een zwaktebod van jewelste: een mens moet keuzes durven maken. Ook hier natuurlijk de onvermijdelijke Burt Reynolds (links), maar daarnaast gelukkig ook wat snorren die met een knipoog worden gedragen.
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 

Sjaak StormAjaxsnorren. Ook bij Ajax blijken snordragers te hebben gespeeld, constateert Ajax.blog.nl semi-verbaasd. Gelukkig niet zo opzichtig als bij Feyenoord en PSV, gaat het blog verder, maar toch. Het blog zet vervolgens elf Ajaxsnorren met sterrenbeoordeling op een rij: van – verrassend – doelman Sjaak Storm (rechts) tot de onfortuinlijke Rob de Wit. Kortom: hoog jarentachtiggehalte, maar dat is in een voetbalsnorrenproductie dan ook lastig te voorkomen.
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 


Urs FreulerWielersnorren
. Vijf wielrenners met snor op een rij gezet door de fanatieke wielerbloggers van hetiskoers.nl. Op nummer 1 staat – weinig verrassend maar terecht – de Zwitserse walrus Urs Freuler (links). Inclusief een geinige annekedote over een onthutsende, mensonterende weddenschap tussen de bedeesde Zwitser en de fijngevoelige Zeeuwse houwdegen Cees Priem. Jammer dat de overige snorren in de topvijf weinig overtuigend zijn. En jammer dat het woord ‘pornosnor’ valt.
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 

 

Marc Spitz

Sportsnorren. Meer sportende snordragers bij de Daily Mail. Gelukkig komen er niet alleen voetballers en wielrenners langs, maar ook cricketers, honkballers en zwemmers. Toch zijn de zeven genoemde sporters natuurlijk maar het topje van de sportsnorrenijsberg. De Daily Mail maakt zich er iets te gemakkelijk van af!
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 
Von Hindenburg

Vintagesnorren. Het modieuze Ensemble Magazine zet maar liefst 25 vintagesnorren op een rij. Da’s leuk, maar eerlijk gezegd komt de selectie nogal ‘lukraak’ over. Ook verdere duiding ontbreekt. ‘Vintage’ als begrip is hier te breed, vinden wij. Beter was geweest: ‘De beste 25 officierssnorren uit het interbellum.’  Een gemiste kans.
Originaliteit: 
Uitwerking: 

Nietzsche
Historische snorren
. Hoe je ook de geschiedenis in kunt duiken bewijst flavorwire.com. Zij presenteren de ’10 greatest moustaches in history’. Geen Burt Reynolds of Abe van der Ban, maar wel Friedrich Nietsche (rechts), Genghis Khan en Teddy Roosevelt. Flavorwire heeft scherpe keuzes moeten maken en doet dat helaas iets te veel met een Amerikaanse bril.
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 

 

Mark Rutte met snor
Luckysnorren
. Fotoshoppen met snorren. Is dat wel leuk? Wel als Lucky tv het doet. Twelve great men, twelve great moustaches. Lachen!
Originaliteit: 
Uitwerking: 

 

 

Snordichtheid. Nu eens geen persoonlijke snorren, maar een geinige toptien van de snordichtste landen ter wereld, verzameld door AskMenUK. Met een hoog oostblok- en Midden-Oostengehalte, maar met een mogelijk verrassende nummer 1.
Originaliteit: 
Uitwerking: 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter